Wow, dat scheelt veel tijd! - Website of webshop laten maken? - Webinweb .nl

Wow, dat scheelt veel tijd!

Bidirectional Relationship in WordPress. Wat kan ik ermee en hoe werkt het?

Advanced Custom Fields (ACF)

Met Advanced Custom Fields (ACF) kan je zogenaamde ‘custom velden’ toevoegen aan berichten en pagina’s in de WordPress back-end. Een voorbeeld van een veld is bijvoorbeeld de titelbalk of het ‘Content veld’ waarmee je pagina’s of berichten voorziet van jouw content. Met ACF kan je verschillende soorten velden toevoegen zoals een eenvoudig tekst veld, een video veld of de mogelijkheid van het plaatsen afbeeldingen.

Relationship Fields

Een onderdeel van ACF is ‘Relationship Fields’. Een module die je aan kan maken in ACF. Hiermee heb je de mogelijkheid om berichtentitels, teksten, afbeeldingen of documenten op meerdere plaatsen in je WordPress website aan te roepen. Zo hoef je niet meerdere keren dezelfde content toe te voegen als je deze op verschillende plekken binnen je website terug wil laten komen. Het beheer van deze extra velden (en dus content) doe je eenvoudig in de WordPress Back-end.

Bi-directionale relationship

Met Relationship Fields kan je dus een bericht ‘linken’ aan een ander bericht. Dit is een ‘one-to-one’ relationship. Dit betekent dat het ‘unlinken’ van dat bericht ook in hetzelfde bericht dient te gebeuren. Je kan begrijpen dat dit erg foutgevoelig is. Wanneer je veel ‘relationships’ hebt, dan ben je ook snel het overzicht kwijt.

Met een bi-directionale relationship heb je dit probleem niet. Het maakt niet uit aan welk ander bericht je het bericht linkt. Het ‘linken’ en ‘unlinken’ wordt direct doorgevoerd bij het ander bericht. Dit noemen we een ‘many-to-many’ relationship. De foutgevoeligheid wordt hierbij gereduceerd tot nul. Met een bi-directionale relationship tussen berichten wordt het beheer van de website (of webshop) vereenvoudigd.

Relationship fields ACF

Waar kan ik het voor gebruiken?

Een bi-directionale relatie tussen berichten of pagina’s, binnen je WordPress website, kan je veel tijd besparen. Bijvoorbeeld bij een projecten-overzicht, waar je per project specifieke medewerkers, vakdisciplines of andere content wilt tonen. In de WordPress back-end van je website kun je dit met ‘Relationship fields’ allemaal eenvoudig beheren. Je hoeft niet meer per onderdeel te wijzigen, maar je voert alles in één keer door en het wordt automatisch gerepliceerd naar de overige berichten of pagina’s.

Hoe werkt het in de praktijk?

Wanneer een bi-directionale relationship goed is opgezet door je webdeveloper, is het beheer kinderspel. Je kan niets fout doen, iets kapot maken of het overzicht kwijt raken. Het enige wat jij moet doen is berichten linken aan andere berichten.
Zo hebben we een Bi-directionale relationship tussen berichten opgezet voor de website van De Loods Architecten & Adviseurs. Projecten, thema’s, medewerkers en artikelen worden door elkaar gelinkt, maar met een overzichtelijk beheer in de WordPress back-end

Contact

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op voor een offerte, vrijblijvend intake gesprek of een kop koffie!