Website optimalisatie - Maak je website sneller - WebinWeb Design

Website optimalisatie

Minimale codering en de juiste technieken staan garant voor success.

Snelheid heeft impact op je positie in Google

De snelheid van je website is cruciaal. Snellere laadtijden helpen niet alleen je website beter te ranken binnen de verschillende zoekmachines zoals Google, maar ook voor een betere ‘user experience’ van je bezoekers. Ook bestaande websites kunnen wij sneller maken. Wij gaan kijken naar verschillende elementen binnen je website, de code en de gebruikte plugins. Ook kijken wij naar externe factoren die de snelheid negatief kunnen beïnvloeden en, waar nodig, geoptimaliseerd kunnen worden.

 

Het begint bij de basis

Vaak wordt bij website optimalisatie alleen aan online marketing gedacht. Maar doe eens een paar stappen terug. Hoe is de structuur van je website opgebouwd? Worden er onnodig veel CSS en javascript bestanden geladen of staat je website bol van plugins? Deze en andere optimalisatie technieken wordt vaak te weinig of soms helemaal geen aandacht aan besteed terwijl dit de basis vormt van je verdere online marketing campagne.

 

Maatwerk websites en webshops

Daarom doen wij het anders. Wij maken geen gebruik van aangekochte templates. Wij gebruiken ons eigen uitgeklede template en de absolute basis om een website of webshop te kunnen ontwikkelen in WordPress. Van de grond af aan opgebouwd met maar één doel; zo min mogelijk code, in zo klein mogelijke bestanden. Geen toeters en bellen die we toch niet gaan gebruiken. Gewoon, alleen het hoog nodige. Zo houden we de website of webshop compact, wordt de laadtijd sneller en scoor jij hoger in Google.

 

Hoe doen we dat?

Wij zijn WordPress specialisten. Wij kunnen technieken toepassen die voor andere minder toegankelijk zijn. Wij kunnen tot diep in de code doordringen om net die ene setting aan te passen zodat de website of webshop net weer wat sneller reageert. Daarnaast zijn er vele andere technieken die ervoor zorgen dat ook jou website razendsnel wordt. We comprimeren alle afbeeldingen en brengen het aantal plugins terug tot een minimum.

 

Wat kun je zelf doen?

Wij hebben een blog geschreven waarbij dieper wordt ingegaan over de snelheid van je website. Welke technieken kunnen er toegepast worden? Wat kan ik zelf al doen? Tools uit de praktijk die wij zelf altijd toepassen. Bij iedere website of webshop die wij ontwikkelen.

Wil je meer weten?