Waarom WordPress updaten een goed idee is? - Webinweb .nl

Waarom WordPress updaten een goed idee is?

Zo houdt je je website in topconditie

Waarom moet je WordPress updaten?

We krijgen regelmatig de vraag van onze klanten waarom we de WordPress website moeten updaten. Alles doet het toch nog? Is het echt nodig om regelmatig alle updates van WordPress te installeren? JA, zeggen wij dan. Ook je website heeft onderhoud nodig al wordt dit nogal eens onderschat.

WordPress is een krachtig CMS, ofwel Content Management System. Dit betekent dat je middels een administratieve interface de inhoud van je website kan beheren zonder enige kennis van HTML, CSS of PHP code. Oorspronkelijk ontwikkeld als blogsoftware, is WordPress snel uitgegroeid tot een van de meest populaire en meest gebruikte CMS wereldwijd voor bedrijven en bloggers.

Dus waarom zou je het regelmatig moeten bijwerken? Hier is een overzicht van de belangrijkste redenen:

Beveiliging

WordPress is een gratis open source platform. Hierdoor kunnen ontwikkelaars functionaliteiten uitbreiden door plugins en thema’s te maken en die integreren met WordPress. Omdat de broncode direct beschikbaar is voor het grote publiek, duurt het niet lang voordat hackers beveiligingskwetsbaarheden ontdekken en willen misbruiken.

Om dit tegen te gaan, biedt het ontwikkelteam van WordPress regelmatig beveiligings- en bugfix-updates aan. Soms zijn deze updates rijk aan functies en nieuwe functionaliteiten. Vaak lossen de updates ook alleen bugs en beveiligingsproblemen op. De huidige versie van WordPress is 4.9.8, met versie 4.9 (genaamd “Tipton” ter ere van jazzmuzikant en bandleider Billy Tipton) is uitgebracht op 16 november 2017. Sinds die datum zijn er 8 kleinere releases toegevoegd.

Onveilig

Wij horen ook wel eens het gerucht dat WordPress niet veilig zou zijn. Onzin! het beveiligingsteam van WordPress bestaat uit 25 experts in WordPress development en beveiliging. Zij houden zich uitsluitend bezig met de veiligheid van WordPress. Waar komt dit gerucht dan vandaan? Van mensen die hun site niet updaten! Dit betekent niet dat WordPress niet veilig zou zijn. Het probleem is waarschijnlijker de zichtbaarheid. WordPress is het populairste CMS ter wereld, dus een gemakkelijk doelwit voor hackers. De updates zijn er dus niet voor niets!

Plugins

Een plugin is een stukje code om extra functionaliteit aan een WordPress website toe te kunnen voegen. Deze plugins kunnen van verschillende sources komen en gemaakt zijn door verschillende ontwikkelaars. Door de plugins regelmatig te updaten ben je altijd in het bezit van de laatste optimalisatie en functionaliteiten. Tevens zorgt dit voor een veiligere WordPress omgeving omdat beveiligingslekken gedicht worden.

Wij regelen het voor je!

Een WordPress website bestaat bijna altijd uit verschillende plugins van derden. Elk van deze plugin is ontwikkelt om goed te werken met de nieuwste versie van WordPress op het moment van release. Als deze plugins niet regelmatig worden bijgewerkt, kunnen ze wellicht niet goed meer werken met de nieuwste versie van WordPress. Dit zou je website kunnen breken!

Je kan natuurlijk zelf je WordPress website updaten. Maar stel nu dat er één plugin is die na de update niet (goed) meer werkt? Zorg daarom altijd voor een backup of maak een copy van de website en installeer deze op een staging server waar de updates eerst worden getest. Zo zorg je ervoor dat je website altijd werkt en in topconditie blijft.

Natuur kunnen wij de updates voor jouw WordPress website verzorgen. Hiervoor bieden wij een onderhoudscontract (strippenkaart) aan. Wij updaten de website dan 6 keer per jaar. Daar hoef jij niets voor te doen, wij regelen alles. Voor meer informatie, neem even contact met ons op.

Conclusie

Het bijwerken van een WordPress-website kan mogelijk problematisch zijn. Als een WordPress website te lang niet is ge-update neemt het risico toe om gehackt te worden en wordt de kans vergoot op compatibiliteitsproblemen.

Het regelmatig updaten van een WordPress website zorgt ervoor dat:

  • je website beveiligd is tegen de dreiging van hackers en malware
  • je gegevens intact blijven,
  • je website sneller is en vrij van fouten
  • je website goed blijft functioneren

Contact

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op voor een offerte, vrijblijvend intake gesprek of een kop koffie!