Website Optimalisatie - WordPress specialisten - WebinWeb

WordPress Specialisten

085 0608023

Website Optimalisatie

De snelheid van je website heeft impact op je positie in Google

Website Optimalisatie

Website optimalisatie begint bij de basis

Bij het optimaliseren van een website wordt vaak direct naar marketingtools gegrepen. Daarbij laat men de basis van de website ongemoeid. Er wordt veel geld geïnvesteerd om meer conversie te genereren. Op zich niets verkeerd mee, maar er wordt een belangrijke stap overgeslagen; de website zelf. Worden er onnodig veel CSS en javascript bestanden geladen of staat je WordPress website bol van (oude) plugins? Deze en andere website optimalisatie technieken wordt vaak te weinig of soms helemaal niet toegepast terwijl dit de basis vormt van je verdere online marketingstrategie.

 

WordPress templates of maatwerk website?

WordPress templates worden gemaakt om aan een zo groot mogelijk publiek te verkopen. De tijd die geÏnvesteerd wordt om een WordPress template te bouwen, wil men graag snel terug verdienen. Gevolg is dat er ontzettend veel functionaliteiten worden toegevoegd zodat de template voor een groot publiek geschikt is. Het probleem is alleen dat je nooit al deze functionaliteiten nodig hebt, maar wel de last meedraagt van deze functionaliteiten. De website wordt ‘zwaarder’ wat ten koste gaat van de snelheid.

Bij en maatwerk website heb je dit probleem niet. Er worden alleen functionaliteiten toegevoegd die noodzakelijk zijn voor jouw website. Dat is ook de reden dat wij alleen maatwerk websites maken die van de grond af aan opgebouwd worden met zo min mogelijk code, in zo klein mogelijke bestanden. Geen toeters en bellen die we toch niet gaan gebruiken. Gewoon, alleen het hoog nodige. Zo houden we de website of webshop compact, wordt de laadtijd sneller en scoor jij hoger in Google.

 

Snelheid heeft impact op je positie in Google

De snelheid van je website is cruciaal. Snellere laadtijden helpen niet alleen je WordPress website beter te ranken binnen de verschillende zoekmachines zoals Google, maar ook voor een betere ‘user experience’ van je bezoekers. Ook bestaande WordPress websites kunnen wij sneller maken. Wij gaan kijken naar verschillende elementen binnen je WordPress website zoals de codering en de gebruikte plugins. Ook kijken wij naar externe factoren die de snelheid negatief kunnen beïnvloeden. Waar nodig passen wij dit aan of geven advies zodat de website sneller geladen wordt.

 

Hoe kunnen wij jouw website sneller maken?

Wij kunnen technieken toepassen die voor andere minder toegankelijk zijn. Wij kunnen tot diep in de code doordringen om net die ene setting aan te passen zodat de website of webshop net weer wat sneller reageert. Daarnaast zijn er vele andere technieken die ervoor zorgen dat ook jouw website razendsnel wordt. Zo comprimeren we bijvoorbeeld alle afbeeldingen en brengen het aantal plugins terug tot een minimum.

Wil je meer weten? Neem nu contact met ons op.


    Open chat
    Open chat
    Goedendag! Kunnen wij u helpen? Stel uw vraag gerust via WhatsApp!