Adverteren op Facebook - Internetbureau - WebinWeb

WordPress Specialisten

085 0608023

Adverteren op Facebook

Facebook marketing voor ondernemers

Adverteren op Facebook

Adverteren op Facebook

Misschien heb je al eens een advertentie gemaakt of een bericht gepromoot op Facebook. Omdat je eigenlijk maar wat in het wilde weg aan het doen was, is daar niet veel uitgekomen. Het heeft je ook nog eens veel geld gekost en dat zonder enig resultaat. Vaak weten ondernemers niet hoe ze wel goed moeten adverteren op Facebook, de kosten naar beneden kunnen brengen en hoe ze succesvolle advertenties kunnen maken.

 

Facebook campagne opzetten

Een Facebook campagne opzetten bestaat uit een aantal losse onderdelen die samen één geheel vormen. Alle onderdelen staan in nauw contact met elkaar. Het ene onderdeel heeft het andere nodig in de funnel. Het doel is om je doelgroep met gerichte advertenties te bewegen naar een aankoop op je webshop of je dienst. Dat doen we geleidelijk en ‘masseren’ als het ware je nieuwe klanten.

 

Doelgroep

Bij het adverteren op Facebook is het belangrijk te weten wie je doelgroep is, waar deze wonen, wat de gezinssamenstelling is, etc. Al deze informatie kan je gebruiken om gerichte advertenties te maken tegen zo weinig mogelijk kosten. Zorg dus dat je weet wie je doelgroep is. De advertenties worden dan namelijk uitsluitend getoond aan mensen die binnen de door jou geselecteerde doelgroep vallen. Op deze manier worden de advertenties door de juiste mensen gezien.

 

Hoe werkt het?

Bij het creëren van een nieuwe advertentie op Facebook, vragen we eerst naar je doel . Het is belangrijk om duidelijk voor ogen te hebben wat je wilt bereiken met de Facebook advertentie. Wil je bijvoorbeeld meer ‘likes’ genereren of juist meer website bezoekers krijgen?

De volgende stap is het kiezen van de ‘target audience’. In het Nederlands noemen we dit ook wel de doelgroep bepalen. Wij kunnen je meehelpen bij het bepalen van de juiste doelgroep.

Natuurlijk hebben we ook een advertentie nodig. Maar hoe weten we nu of deze advertentie je doelgroep aanspreekt? Dat weten we niet. Daarom maken wij altijd meerdere advertenties met verschillende teksten, afbeeldingen en een landingspagina. Op deze manier is er altijd wel een advertentie die goed scoort bij je doelgroep. Advertenties die niet goed scoren worden niet meer getoond en advertenties die wel goed scoren worden juist meer getoond.

Uiteraard zijn er kosten verbonden aan adverteren op Facebook. Wij werken altijd met een vast bedrag per maand voor het advertentiebudget en beheer van de advertenties. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Wil je meer weten? Neem nu contact met ons op.


    Open chat
    Open chat
    Goedendag! Kunnen wij u helpen? Stel uw vraag gerust via WhatsApp!