Website optimalisatie - Website of webshop laten maken? - Webinweb .nl

Website optimalisatie

De snelheid van je website heeft invloed op de ervaring van je bezoekers en de positie in Google

boost je
website

Geef je website een boost

Bij het optimaliseren van een website of webshop wordt bijna altijd direct naar marketing tools gegrepen zonder eerst de kern van het probleem aan te pakken. Wij zien vaak dat een slecht presterende website of webshop in de basis niet goed is opgebouwd. Alle dure marketing tools die je gaat inzetten hebben dan niet het volledige effect. En dat is jammer.

Optimaliseer je website

De snelheid van je website is cruciaal. Snellere laadtijden helpen niet alleen je WordPress website beter te ranken binnen de verschillende zoekmachines zoals Google, maar ook voor een betere ‘user experience’ van je bezoekers. Ook bestaande WordPress websites kunnen wij sneller maken. Wij gaan kijken naar verschillende elementen binnen je WordPress website zoals de codering en de gebruikte plugins. Ook kijken wij naar externe factoren die de snelheid negatief kunnen beïnvloeden. Waar nodig passen wij dit aan of geven advies zodat de website sneller geladen wordt.

Web optimalisatie (SEO)

Nu we de basis goed hebben en onze website goed scoort binnen Google PageSpeed Insight, gaan we onze marketing tools inzetten. We beginnen met een SEO-check. Dit geeft ons een goed beeld hoe we de website kunnen verbeteren en SEO-proof kunnen maken. Een zoekwoorden onderzoek is de volgende stap in het proces. Met een zoekwoorden onderzoek kan achterhaald worden welke zoekwoorden mensen gebruiken als ze in een zoekmachine zoeken naar producten en diensten uit jou branche.

WordPress templates of maatwerk website?

WordPress templates worden gemaakt om aan een zo groot mogelijk publiek te verkopen. De tijd die geÏnvesteerd wordt om een WordPress template te bouwen, wil men graag snel terug verdienen. Gevolg is dat er ontzettend veel functionaliteiten worden toegevoegd zodat de template voor een groot publiek geschikt is. Het probleem is alleen dat je nooit al deze functionaliteiten nodig hebt, maar wel de last meedraagt van deze functionaliteiten. De website wordt ‘zwaarder’ wat ten koste gaat van de snelheid van je website.

Bij een maatwerk website heb je dit probleem niet. Er worden alleen functionaliteiten toegevoegd die noodzakelijk zijn voor jouw website. Dat is ook de reden dat wij onze thema’s zelf maken die van de grond af aan opgebouwd worden met zo min mogelijk code, in zo klein mogelijke bestanden. Ook onze PREMIUM websites zijn maatwerk websites en door ons in-house ontwikkeld. Geen toeters en bellen die we toch niet gaan gebruiken. Gewoon, alleen het hoog nodige. Zo houden we de website of webshop compact, wordt de laadtijd sneller en scoor jij hoger in Google.

Hoe kunnen wij jouw website sneller maken?

Wij kunnen technieken toepassen die voor andere minder toegankelijk zijn. Wij kunnen tot diep in de code doordringen om net dat ene stukje code aan te passen zodat de website of webshop net weer wat sneller reageert. Daarnaast zijn er veel andere technieken die ervoor zorgen dat ook jouw website razendsnel wordt. Zo maken we gebruik van effectieve caching, comprimeren we alle afbeeldingen en brengen het aantal plugins terug tot een minimum.

Contact

Geef je website een boost!

Neem contact met ons op voor een offerte, vrijblijvend intake gesprek of een kop koffie!